Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.se

96 personer sägs upp från Renova

96 anställda, både tjänstemän och kollektivanställda, sägs upp från det kommunala renhållningsbolaget Renova. Anledningen är enligt bolaget bristande lönsamhet.

Enligt varslet berörs 96 tjänstemän och kollektivanställda då företaget successivt ska minska antalet anställda under det närmaste året.

Det är hård konkurrens på den västsvenska avfallsmarknaden som tvingar fram olika åtgärder för att förbättra resultatet och där är uppsägningarna en del, säger Christian Löwhagen, pressansvarig på Renova.

Renova ägs av 11 kommuner i Göteborgsområdet och inom koncernen finns omkring 950 medarbetare. Varslet omfattar Renova AB, inte dotterbolaget Kungälvs Transporttjänst.

Till årsskiftet ska Renova organiseras om med upphandlade verksamheter och verksamheter med ägarmonopol i olika bolag i en anpassning till lagen om offentlig upphandling.

Personalminskningen kommer att ske på fyra olika sätt: Naturlig avgång, erbjudande om pensionsavgång, övergång av verksamhet till ny arbetsgivare och slutligen uppsägning av medarbetare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista