Larmet om skottlossningen på Hammarkulletorget kom strax före klockan 21.30 på fredagskvällen. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.se

20-årig man anhållen för skjutningen i Hammarkullen

1:15 min

En yngre man anhölls på tisdagen misstänkt för fredagenes mordförsök på Hammarkulletorget.

En 20-årig man från Hammarkullen hämtades till polisförhör under tisdagsförmiddagen. Mannen har varit anhållen i sin frånvaro och fick i dag reda på att han är misstänkt för mordförsök.

– Den här mannen har varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för den här skjutningen den 6 september. Han hämtades in i förmiddags till förhör. Han är nyss fyllda 20 år, den här killen, säger Polisens presstalesman Björ Blixter.

Vad var det som fick er att misstänka honom?

– Jag kan inte gå in på det av hänsyn till förundersökningen. Det råder ju sekretess i nuläget, säger Björ Blixter.

Vad är det för polisiärt arbete som har lett fram till det här?

– Det är klassiskt traditionellt arbete, med brottsplatsundersökning, vittnesförhör, dörrknackning, inre spaning. Det är ett pussel vi lägger och så småningom så får man förhoppningsvis träff, som i det här fallet, säger Björ Blixter.

Larmet om skottlossningen på Hammarkulletorget kom strax före klockan 21.30 på fredagskvällen. En man i 20-årsåldern hittades träffad av flera skott. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans skador var inte livshotande. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Ännu har ingen gripits för dubbelmordet i Biskopsgården för en vecka sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista