1 av 3
Gun Holmertz, verksamhetsansvarig, höll tal Foto: Helena Sällström SR/P4 göteborg
2 av 3
Biskop Anders Arborelius Foto: Helena Sällström SR/P4 Göteborg
3 av 3
Samira Zatar från Libanon går till Caritas för att förbättra sin svenska Foto: Helena Sällström SR/P4 Göteborg

Hundratals kom till Caritas nyinvigning

4:03 min

Frivilligcentralen Caritas i Hjällbo fyller 20 år och på tisdagen invigdes de nya lokalerna, som är mer än fem gånger så stora som de gamla. Hundratals människor kom till invigningen.

Gun Holmertz är verksamhetsansvarig och gladde sig i dag åt invignignen av de nya lokalerna.

– Idag känns det omtumlande. 20 år är en lång tid att vara i Hjällbo, med allt vad det innebär, och sen är det också så roligt att se så många av de som följt oss under årens lopp. Och jag kan se på dem att de är glada för Caritas skulll, säger Gun Holmertz.

Lokalerna invigdes av biskop Anders Aborelius som höll tal om hur viktig Caritas verksamhet är i området.

Caritas är en mötesplats som utgör ett socialt nätverk i Hjällbo. Man lär ut svenska, erbjuder läxhjälp och ställer upp med stöd till asylsökande och nyanlända. Men man ordnar också kurser i allt från matlagning till måleri. Nytt inför hösten är bland annat en liten snickarbod och det finns planer på att börja tillverka arabisk ost i samarbete med lokala bönder.

En av besökarna var Samira Zatar.

– Jag kommer hit för att lära mig svenska. Och de hjälper oss med allt, till exempel om jag behöver hjälp med barnen eller hemma, säger hon.

Helena Sällström
helena.sallstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista