Lena Säljö är sektorschef på Individ- och familjeomsorg och funktionshinder på Västra Hisingen. Foto: Ylva Nilsson/P4 Sveriges Radio Göteborg

Samlingsplatser ska skapa lugn i Biskopsgården

8:26 min

Efter den senaste veckans skottlossningar och morden i Biskopsgården i onsdags pågår insatser på i princip alla plan i samhället. Socialchefen Lena Säljö leder krisarbetet på Västra Hisingen.

Du har träffat både kollegor från grannstadsdelarna och representanter för skolan, för att diskutera hur man skall kunna öka tryggheten.

– Det är en kraftfull mobilisering för att skapa ett så stort lugn vi kan uppe i Biskopsgården, för det är en stor oro nu, säger Lena Säljö som är sektorschef på Individ- och familjeomsorg och funktionshinder i SDN Västra Hisingen.

Lena Säljö menar att även hennes medarbetare, som rör sig ute på gatorna, känner oro.

– Om någon känner sig speciellt orolig så ser vi till att det finns människor de kan få möta. Just nu måste vi öppna upp våra samlingsplatser mycket mer än vad vi i annat fall kanske har möjlighet att göra.

Bland annat har man öppnat upp den så kallade Idépunkten på Friskväderstorget. Lokalen har öppet mellan klockan 12 och 22 varje dag.

– Nu är den specialöppnad de här veckorna för att vi ska kunna möta oro och idéer och samla oss. Våra fältarbetare, våra krisstödjare, Polisen och våra politiker kommer att vara där vid fasta tider för att kunna möta allmänheten. Det blir en stor informationscentral just nu, säger Lena Säljö.

P4 Morgon
p4morgongbg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista