Spårvagn vid hållplats. Foto: P4 Sveriges Radio Göteborg

Västtrafik inför hållplatskontroller igen

1:07 min

I morgon förmiddag börjar Västtrafik med hållplatskontroller igen. En till två gånger i veckan kommer de att stanna bussen eller spårvagnen och kontrollera alla resenärer ombord, till skillnad från de vanliga kontrollerna som utförs under resans gång.

– Vi har arbetat med ny biljettkontroll sedan en tid tillbaka. Vi har fått väldigt positiv feedback på det. Kontrollanterna får beröm och så där. Det arbetssättet tar vi nu vidare in i nästa steg som handlar om hållplatskontroller, säger Maria Björner Brauer.

Fuskåkare har alltså inte en chans att komma undan. Hållplatskontrollerna har tidigare fått kritik för bland annat kontrollanternas bemötande, men nu har kontrollanterna gått en charmkurs. Och enligt Maria Björner Brauer, som är enhetschef för försäljning och marknad på Västtrafik, är det här biljettkontroller på ett helt nytt sätt.

Lina Persson
lina.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista