1 av 2
Kustbevakningen, som tillsammans med polisen letar vid platsen där paketet med kroppsdelar hittades. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio
2 av 2
Också polishelikopter är på plats och letar både till sjöss och på land. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Polisen letar efter fler kroppsdelar utanför Strömstad

Polisen och Kustbevakningen är i dag på plats vid Saltö i Strömstads kommun för att leta efter fler kroppsdelar från den man i 40-årsåldern som misstänks ha styckmördats.

I går kom polisen med beskedet att likdelarna som hittats i ett paket vid Saltö söder om Strömstad kom från en man. Nu har man ringat in åldern något. Man tror att han är i 40-årsåldern.

Odontologen i Göteborg har gjort en undersökning utifrån de tänder som fanns i paketet. Utifrån dem har åldersbestämningen kunnat göras. Mannen beskrivs även som "nordbo". Vad det innebär kan han inte precisera närmare.

– Vi har sökt mot efterlysta i Sverige sedan 2011 och där finns det inte någon med, säger han.

Är det från längre tillbaka än 2011?

– Ja. Eller så är det inte anmält, det är väl mer troligt. Eller så är det ingen svensk, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson på Polisen.

Svensk och norsk polis samarbetar i utredningen. Men från Norge har det ännu inte kommit några uppgifter om matchningar mot försvunna personer.

– Vi har hela tiden kontakt, säger Thord Haraldsson.

I dag fortsätter sökandet efter fler kroppsdelar, med dykare och helikopter, både till havs och på land. På fredagen obduceras kroppsdelarna.

TT/P4 Väst
nyheter.vast@sverigesradio.se

Styckad kropp vid Saltö

Paketet med den styckade kroppen hittades av en sportdykare utanför Saltö i Strömstads kommun 7 september 2013. När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla 9 september visade det sig innehålla en styckad kropp. Polisen utreder det hela som ett misstänkt mord. 18 september fick polisen en identitet på den mördade mannen. Han är 64-årig man från Landvetter som varit försvunnen sedan i somras. Mannen har suttit i fängelse för mord på sin fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista