Trivsel, trygghet och bemötande är de faktorer som föräldrarna är mest nöjda med. Foto: Ronja Mårtensson/Sveriges Radio

Förskolan får okej betyg av föräldrarna

Göteborgarna är i huvudsak nöjda med förskolan. Det visar årets föräldraenkäter. Men bara 4 av 10 svarade på enkäten i år.

Trygghet och bemötande ligger i topp, medan delaktighet och miljö får lägre betyg, precis som förra året. Mest nöjda är föräldrarna i Västra Hisingen och Örgyte-Härlanda, minst nöjda i Lundby och Majorna-Linné, men skillnaden mellan stadsdelarna är inte jättestor.

Då är skillnaden större mellan privata och kommunala förskolor. I privata förskolor är Nöjd Kund-index (NKI) i genomsnitt 86, i kommunala 73 på en skala upp till 100.

Omdömena är i stort sett oförändrade från året innan. Trivsel, trygghet och bemötande är brukarna mest nöjda med. Där ligger Nöjd Kund-index på 85, 81 respektive 82.

Faktorerna delaktighet/inflytande och förskolemiljö får båda ett NKI på 67. Värdet har varit detsamma under samtliga tio år som enkäten genomförts.

Svarsfrekvensen var i år bara 40 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".