Här vid inre och yttre Vattenholmen hittades det styckade liket i havet utanför Saltö vid Strömstad. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Styckmordet: Flera fiskare hör av sig till polisen

Efter att polisen efterlyst fiskare som rört sig utanför Saltö i Strömstads kommun, där paketet med en styckad kropp hittades i lördags, har nu flera personer hört av sig.

Anledningen till att polisen vill komma i kontakt med fiskare som fått bottennapp vid Vattenholmarna är att det i paketet med det styckade liket hade fastnat tre drag, som polisen tror är makrilldrag.

– Flera fiskare har hört av sig, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till P4 Väst.

Han säger att man nu hör personerna, men han vet inte vad det har gett ännu.

Styckad kropp vid Saltö

Paketet med den styckade kroppen hittades av en sportdykare utanför Saltö i Strömstads kommun 7 september 2013. När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla 9 september visade det sig innehålla en styckad kropp. Polisen utreder det hela som ett misstänkt mord. 18 september fick polisen en identitet på den mördade mannen. Han är 64-årig man från Landvetter som varit försvunnen sedan i somras. Mannen har suttit i fängelse för mord på sin fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".