Erik Bassombeng och Johan Mårtensson deppar efter en förlustmatch. Arkivfoto: Adam Ihse/Scanpix.

Polisanmälan om mutor i Gais-match

Johan Tisell , presschef på Svenska Spel, om stoppat spel på Gais-match
1:03 min

Spelare i Värnamo ska ha fått pengar för att påverka utgången i matchen mot Gais. Det har polisanmälts, vilket har lett till att Svenska spel har stoppat allt spelande på matchen.

Matchen mellan Gais och värnamo som spelas på fredagskvällen har fått spelstopp. Detta på grund av att polisen i Jönköpings län under torsdagen fick in en anmälan om att personer har försökt muta spelare i Värnamo för att påverka reslutat för egen vinning.

– Det vi vet enligt anmälan är att spelare i IFK Värnamo ska ha blivit erbjudna pengar för att påverka matchresultatet för att någon skulle få egen ekonomisk vinning av detta, säger Tommy Thorngren som är presstalesman hos polisen i Jönköpings län.

Det var också från och med lunchtid på torsdagen som spelstoppet trädde i kraft och Svenska spel säger att åtgärden är mycket ovanlig.

– Eftersom vi anser att matchförutsättningarna är lite oklara tog vi beslutet att stoppa spel, säger Johan Tisell, presschef på Svenska spel.

Polisanmälan har fått rubriceringen grovt givande av muta. De insatser som kommit in på topptipsomgången kommer att återbetalas.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".