Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio

Manifestation mot våldet

1:51 min

Ytterligare en manifestation mot våldet och den senaste tidens skottlossningar i Göteborg genomfördes på lördagen på Gustav Adolfs Torg. Mellan 100 och 200 personer deltog i och som lyssnade på fem olika politiker från kommunstyrelsen.

– Jag är här för att lyssna på vad de har att säga och vad man kan göra mot osäkerheten i Göteborg, säger Caroline Kello.

Vad tror du man kan göra?

– Jag tror att det handlar mycket om att visa att man är här och att man visar att det här är något som inte är godtagbart.

– Ja de (politikerna) säger vettiga saker men vet inte om de gör något, de säger alltid men gör ingenting, säger Senad Kremo som har bott i Biskopsgården men nu bor i Majorna.

Så ler du när du säger det?

– Ja det är så. Det är nästan alltid så. De lovar alltid så innan val och när de vinner valet finns det inget utrymme för löftena.

Vad borde politikerna göra?

– Satsa mer och anställa folk i offentliga sektorn.

– Jag är här och representerar min skola och arbetar på Ryaskolan i Göteborg och visar mitt stöd som lärare, säger Asemina Delic.

Är ni fler från skolan?

– Ja vi är ett helt gäng för att representera vår skola. För oss känns det ganska viktigt att visa vårat stöd självklart, vi har många elever som känner de som varit utsatta för skottlossningar som varit.

Är det här något ni diskuterar i skolan?

– Ja varje dag i princip. Det är väldigt levande för våra barn. Sen händelserna inträffade så är det det första vi pratar om på morgonen och det sista vi pratar om innan vi går.

Vad säger du om uppslutningen här?

– Jag hade önskat att det varit mer folk med tanke på hur allvarlig situationen varit.

Arrangör var lokala Fryshuset i Göteborg.

Lasse Nilsson
lasse.nilsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista