Foto: Robert Granström / SCANPIX
Skellefteå-Frölunda 3-2

Frölunda kom nästan i kapp mästarna

1:29 min

Svenska hockeyligan: I två perioder spelade Skellefteå mästarhockey. Sedan kom nya, unga Frölunda tillbaka till en knapp 2-3-förlust.

Segern mot Frölunda var Skellefteås 17:e i rad sedan förlusten i den första semifinalen i våras mot Linköping. Imponerande. Annars började premiären illa när guldbanderollen före matchen skulle hissas upp i taket. Den kom aldrig upp.

När pucken släpptes var däremot det mesta sig likt från förra säsongen. Ett hemmalag sprängfyllt av självförtroende och som med sprittande ben tryckte tillbaka Frölunda ordentligt.

Efter 3.30 i mittenperioden stod det 3-0 efter två mål av Joakim Lindström i numerärt överläge och ett mål av nyförvärvet på backsidan, Jonas Frögren.

– Vi kom bra ut i den första perioden och får en flygande start med två snabba mål. Vi är nöjda med första matchen, säger Joakim Lindström till Radiosporten.

Det handlade nästan bara om Skellefteå tills Frölundas Andreas Johnson kunde lyfta in 1-3-reduceringen efter 4.47 i slutperioden.

Sedan var allt på väg att rasa för hemmalaget.

Målvakten Henrik Karlsson tvingades utgå med kramp efter 8.44 och efter bara sex sekunder tvingades ersättaren Stefan Steen släppa in Alexander Wennbergs 2-3-puck bakom sig.

Slutet blev dramatiskt och Frölunda hade flera chanser till kvittering men hemmalaget kunde hålla undan till knapp seger.

– Även om det blev spännande på slutet reder vi upp det på ett bra sätt. Dom gör två mål och vi känner flåset i nacken, men vi reder upp det, säger Joakim Lindström.

– Vi lyfter oss i tredje, spelar mycket bättre och hittar tillbaka. Men vi får inte in pucken i slutet och det är lite snöpligt, säger Frölundas Alexander Wennberg till Radiosporten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Peter Sundkvist
peter.sundkvist@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista