Det var en fredag i början av mars som en tonårig flicka tog sitt liv vid en järnvägskorsning i Kumla utanfö Örebro. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio Örebro

Misstänkte nätpedofilen nekar till alla anklagelser

Åtalet mot den 45-årige man från Göteborgsområdet som misstänks för flera olika sexualbrott mot barn, har nu lämnats in till Örebro tingsrätt. Mannen nekar till alla gärningspåståenden han åtalas för.

Bland annat framgår av åtalet att den misstänkte mannen försökt radera en hel del uppgifter från sin dator där han haft kontakt med unga flickor. Polisen har kunnat återskapa informationen och 45-åringen åtalas nu för att ha utsatt den 13-åriga flickan för två brott, både grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering

Bland de brott mannen åtalas för finns förutom grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, även våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Enligt Pia Åsberg kan brotten styrkas genom ingående tekniska undersökningar av bland annat mannens dator samt säkerställande och analys av mannens omfattande aktiviteter på Internet.

Den mycket omfattande förundersökningen är på cirka 2 000 sidor. Där finns också en punkt som gäller våldtäkt mot barn. Under perioden mellan april 2012 och juni 2012 ska 45-åringen vid ett femtontal tillfällen ha haft samlag med en flicka som då var under 15 år. Detta stärks bland annat av sms mellan 45-åringen och flickan som nu är 16 år. Flickan har också i förhör berättat vad som hänt.

Bara en pojke eller man finns omnämnd i åtalet. Det är den person vars profilbild 45-åringen stal och använde när han sökte sexkontakter med unga flickor på nätet. Åklagaren har rubricerat det som ofredande.

Det finns 25 olika åtalspunkter om sexbrott mot barn i det åtal som åklagaren Pia Åsberg lämnade in i dag. 

Texten kommer att uppdateras under dagen.

P4 Göteborg/P4 Örebro
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista