IFK:s Kjetil Waehler jublar efter 2-0 målet mot Åtvidaberg i början av september. Foto: Adam Ihse/Scanpix.se

IFK Göteborg närmar sig guldstriden

2:58 min

Allsvenska ledarlaget Malmö förlorade mot Djurgården i går och det innebär att IFK Göteborg verkligen är med i guldracet. Nu är Blåvitt bara en poäng efter skånelaget.

– Det är klart att vi är nöjda när lagen framför oss tappar poäng, men vi är mest glada över vinsten mot Halmstad, säger IFK Göteborgs assisterande tränare Magnus Edlund.

IFK Göteborgs Sam Larsson fick in ett mål på övertid under matchen mot Halmstad i söndags.

– Det har varit en bra helg för oss. Vi får vara ödmjuka att vi får tre poäng. Vi gjorde ingen bra prestation i Halmstad, men vi krigade hela vägen. Vi kände oss väldigt nöjda när vi åkte hem, säger Magnus Edlund.

Var IFK Göteborg uträknade?

– Nej, det är andra som säger det. Vi har aldrig känt oss uträknade. Men det är klart att det är en extra boost när vi vinner såklart, säger Magnus Edlund.

Hur ska ni vinna mot AIK på Gamla Ullevi på måndag?

– Vi kommer att fortsätta jobba kollektivt och gör vi det får vi med oss ett bra resultat. Vi ser fram emot AIK-matchen, säger Magnus Edlund.

Göteborg Direkt
gbgdirekt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista