Frölunda jublar efter mål i matchen mot Luleå i mars. Foto: Adam Ihse/Scanpix.

Så ska Frölunda vinna tillbaka hemmapubliken

5:06 min

I kväll är det dags för alla hockeysupportrar att bege sig till Scandinavium igen. Men frågan är hur många det är som är beredda att betala för att gå och se hockey.

Förra året sjönk publiksnittet. Omkring 9 000 personer såg Frölunda under hemmamatcherna i Scandinavium. Nu har det blivit dags för hemmapremiär i det som förr hette Elitserien, numera Swedish Hockey league, SHL. Nu är frågan hur mycket publik Frölunda lyckas locka till sina hemmamatcher den här säsongen.

– Vi försökte analysera vad det var som hade hänt, och en av de slutsatserna vi kunde dra var att vi syntes alldeles för lite. Publiken hade inte riktigt järnkoll på att vi faktiskt drog i gång, säger Peter Gyllander, som är kommunikationschef för Frölunda Indians.

Hur arbetar ni med det faktum att folk tycker att biljettpriserna är för höga?

– Vi har ju den prisbilden vi har och de antal omgångar vi har att spela efter. Alla matcher är lika viktiga och det är upp till oss och våra killar att spela en så attraktiv hockey som möjligt, säger Peter Gyllander. 

Hur tycker du att ni lyckas med att skapa större intresse och drag kring hockeyn i stan?

– Vi har nog aldrig synts så mycket som vi har gjort i år. Känslan är att det finns ett väldigt stort intresse för Frölunda och det som vi har. Det finns en stor förväntan, säger Peter Gyllander.

Göteborg Direkt
gbgdirekt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista