Boende i området berättar för P4 Göteborgs reporter om sin oro efter den senaste skjutningen. Foto: Andreas Kron/P4 SR Göteborg

Polisen fortsätter att intervjua vittnen

"Vi kontrollerar personer som ser misstänkta ut"
0:42 min

På tisdagskvällen avlossades återigen skott i stadsdelen Biskopsgården på Hisingen. Den här gången hände det på Godvädersgatan. Trots spaning och ökade utredningsinsatser har ingen misstänkt gripits.

Interaktiv karta - skjutningar i Stor-Göteborg under 2013.
Markeringarna visar samtliga skottlossningar, även de som inte skadat person eller egendom.

Öppna kartan i ett nytt fönster om det inte går att klicka på plupparna.

Platserna är inte utsatta med exakta koordinater utan bygger på polisens sammanställning.
Grafik: Liv Widell

– Vi har ingen misstänkt och ingen person som är gripen. Vi har en person som befann sig på platsen som vi har som målsägande och som skotten var riktade mot, säger Polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Under onsdagen kommer polisen att ha folk på plats i området för så kallad "trygghetsskapande närvaro".

– Det är ett flertal vittnen som ska höras. Och vi kommer att fortsätta fordonskontrollerna och att kontrollera personer i området som kan se lite misstänkta ut, säger Thomas Fuxborg.

Efter dödskjutningarna på Väderilsgatan för två veckor sedan har åtta poliser knackat dörr i området och förhört sammanlagt 320 personer.

Målet är att tala med alla i hushållet, men enligt polisen är människors rädsla för att det ska bli offentligt ett stort problem. Polisen har även fått förstärkning från Rikskriminalpolisen för att kunna koordinera alla tips och annan information som kommit in. Men polisens extrainsatser får ta obegränsat med tid.

– Den som är kriminell kommer att ha det mycket obekvämt framöver, säger den tillförordnade chefen för länskriminalen, Sven Alhbin.

Grafiken här bredvid visar samtliga skjutningar som skett i Göteborgsområdet under det senaste året. Gårdagens skottlossning är dock inte med.

P4 Morgon Göteborg
p4morgongbg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".