Tisdagens skottlossning skedde trots att polisen redan satt in extra resurser. Foto: Helena Sällström/P4 Sveriges Radio Göteborg

Vill ha polisstation i Biskopsgården

1:15 min

Efter tisdagens skottlossning mot en lokal vid Godvädersgatan i Biskopsgården är de boende som P4 Göteborg talar med frustrerade över både kriminaliteten och över polisen som kommer för sent.

– Det är kalabalik alltså, kan man säga. Jag kom precis från jobbet. Jag blir rädd om mina barn. Just nu tänker alla att de vill flytta härifrån, säger en man som bor i området.

Många är samlade utanför polisens avspärrningsband på Godvädersgatan i Biskopsgården. Boende jag pratar med är frustrerade över ytterligare en skottlossning i området. En man står med en sko i handen, den tillhör hans fru som sprang barfota hem när skotten avlossades. Skjutningen skedde vid tjugo i sju på kvällen när många fortfarande var ute.

– Det var flera barn här, säger en man.

Frustration riktas mot såväl kriminella som tillåts samlas i området som mot polisen som kommer för sent. Och skottlossningen sker i ett läge när polisen redan sedan innan satt in extra resurser.

– Polisen borde ha en station här. De kan inte komma tio minuter eller en kvart efter nån skottlossning här, säger en man som bor nära den senaste skjutningen.

Polisens kommenderingschef Carina Persson säger på polisens hemsida att patruller var på plats bara några minuter efter tisdagskvällens skottlossning.

– Jag har förståelse för att man kan uppleva att det tar lång tid när man befinner sig på platsen, säger Carina Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista