Abdiaziz Abdikadir, ordförande i Neutrala Ungdomsföreningen i Biskopsgården. Foto: Lasse Nilsson/P4 SR Göteborg

Han var i lokalen när någon började skjuta

1:15 min

Målet för gårdagens skottlossning i Biskopsgården var en man som enligt polisen inte vill medverka i förhör. Det var utanför Neutrala Ungdomsföreningen, som jobbar för att kriminella ska hoppa av, som skjutningen skedde.

Gårdagens skottlossning i Biskopsgården skedde precis utanför Neutrala Ungdomsföreningens lokal på Godvädersgatan. Abdiaziz Abdikadir var inne i lokalen när någon eller några började skjuta.

– Det känns väldigt frustrerat och argt när man bara skjuter hur som helst. Det kunde ju liksom ha träffat oskyldiga barn och mammor som var ute och tvättade sina kläder, säger Abdiaziz Abdikadir som är ordförande i Neutrala Ungdomsföreningen i Biskopsgården.

Hur reagerade du på gårdagens skjutning?

– Starkt. Jag var inne i lokalen när det hände, säger Abdiaziz Abdikadir.

Vad gjorde ni efter skottlossningen?

– Vi var ute och kollade vad det var som hade hänt. Sen har vi haft ett snabbt möte om det, säger Abdiaziz Abdikadir.

Abdiaziz Abdikadir och Neutrala Ungdomsföreningen vill nu arrangera ännu en manifestation mot våldet på fredag klockan 14. I torsdags gick hundratals människor i en manifestation från Sjumilahallen i Biskopsgården.

– Biskopsgården är ett fint naturområde och ska inte behöva målas ut som ett krigsområde, säger Abdiaziz Abdikadir.

Riktar sig skottlossningen mot föreningen eller mot enskilda medlemmar?

– Jag har ingen aning om vem skotten var avsedda för. Två bilar har träffats på parkeringen, men lokalen har inte blivit träffad, säger Abdiaziz Abdikadir.

Lasse Nilsson/Johanna Storm
lasse.nilsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista