1 av 2
Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio
2 av 2
Här hittades kroppen. Grafik: Liv Widell/Sveriges Radio

Man från Göteborgsområdet hittades styckad utanför Strömstad

Kroppsdelarna som hittades i ett paket utanför Saltö i Strömstads kommun förra helgen tillhör en 65-årig man från en ort utanför Göteborg.

Mannen har varit försvunnen sedan i somras, och polisen har kunnat fastställa hans identitet med hjälp av tandkort.

– Han är identifierad med hjälp av vår rättsodontolog, säger Thord Haraldsson på länskriminalen till Sveriges Radio P4 Väst.

Mannens anhöriga har underrättats. Vilken bakgrund den avlidne har vill Haraldsson inte kommentera i dag. 65-åringen anmäldes försvunnen i somras, men då fanns inga brottsmisstankar runt hans försvinnande.

– Brottsmisstankarna har uppkommit nu i samband med att fyndet har gjorts utanför Strömstad, säger Thord Haraldsson.

Haraldssonn vill inte gå in på om det finns något motiv till styckmordet, och i nuläget finns ingen namngiven misstänkt gärningsman.

P4 Väst

Styckad kropp vid Saltö

Paketet med den styckade kroppen hittades av en sportdykare utanför Saltö i Strömstads kommun 7 september 2013. När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla 9 september visade det sig innehålla en styckad kropp. Polisen utreder det hela som ett misstänkt mord. 18 september fick polisen en identitet på den mördade mannen. Han är 64-årig man från Landvetter som varit försvunnen sedan i somras. Mannen har suttit i fängelse för mord på sin fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista