Ambulansledningen backar om lojalitetskrav

Ambulanspersonalen vid Sahlgrenska uppmanas till lojalitet och försiktighet i sin kritik av sjukhuset. Nu kommer verksamhetschefen Anna-Karin Juwel-Egeland med vad hon kallar ett förtydligande.

Efter att P4 Göteborg avslöjat att ambulanspersonalen vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i ett dokument till de anställda uppmanats till lojalitet och försiktighet i sin kritik av sjukhuset, backar nu sjukhusets ledning.

Anna-Karin Juwel-Egeland avböjer en intervju med P4 Göteborg men skriver i ett mejl att "alla medarbetare inom vår ambulansverksamhet, liksom övriga medarbetare på sjukhuset har samma yttrandefrihet som övriga offentliganställda i landet".

Vidare skriver Juwel-Egeland att det dokument som delats ut till nya medarbetare inom ambulansen har varit olyckligt formulerat. Nu ska personalen få ta del av tydligare information, med korrekt formulering.

– Vi beklagar att det har blivit ett missförstånd på grund av en olycklig formulering, skriver verksamhetschefen Anna-Karin Juwel-Egeland.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se