Göran Johansson lovar snabbare beslut i kommunstyrelsen

Den borgerliga kritiken att Göteborgs styrande majoritet i kommunstyrelsen förhalar beslut genom bordläggningar kom idag upp i just kommunstyrelsen. Och nu lovar kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Göran Johansson, ändring.

Men Göran Johansson går inte med på att han medvetet skuffar undan ärenden och är en propp, trots att han står bakom hälften av det 30-tal bordläggningar som blivit liggande. Något förbud mot bordläggningar på obestämd tid blir det inte under mandatperioden, säger Göran Johansson och majoritetspartierna. Ett besked som den borgerliga oppositionen inte är nöjd med. Helene Odenjung i folkpartiet talade på dagens presskonferens om den våta filt som kommunledningen lagt över en rad beslut. Hon säger till västekot att ärenden som ligger i flera år ger osäkerhet hos nämnderna som inte får svar på sina frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".