De leder Musikhjälpen från Göteborg

1:15 min

Kodjo Akolor, Sarah Dawn Finer och Emma Knyckare blir årets programledare i Musikhjälpen. "Det enda programledarjobbet jag kunde tänka mig att tacka ja till", säger Sarah Dawn Finer.

Sända direktsänd radio 144 timmar i sträck, utan mat och möjlighet att lämna studion. Vem kan tacka nej till det erbjudandet? Inte Sarah Dawn Finer i alla fall. Hon har fått många erbjudanden om att leda tv-program det senaste året, men har tackat nej till samtliga. Men så hörde Musikhjälpen av sig.

– Jag har alltid älskat Musikhjälpen och medverkat både som musikgäst och nattkompis till Gina i glasburen tidigare år, berättar Sarah Dawn Finer. Det enda programledarjobbet jag kunde tänka mig att tacka ja till i år var just Musikhjälpen, för att det är ett viktigt och engagerande projekt och för att det låter musik göra skillnad. På riktigt. 

Emma Knyckare har gästat Musikhjälpens glasbur flera år i rad för att hjälpa till med insamlingen, nu blir det första gången hon leder programmet:

– Det är en stor ära att få styra skutan och jag hoppas vi kommer få med alla i båten, säger Emma Knyckare. Det är ändå det Musikhjälpen handlar om, att samla och engagera så många som möjligt. Alla ska med!

Årets veteran i sammanhanget blir Kodjo Akolor som gör sitt tredje år i Musikhjälpens glasbur.

– Musikhjälpen är och förblir det bästa sättet att verkligen visa att vi, om vi bara vill, kan förbättra situationen för de som inte har det lika bra som vi, säger Kodjo Akolor.

Om Musikhjälpen 2013

Den sjätte upplagan av Musikhjälpen äger rum 9-15 december i Göteborg. Genom att engagera lyssnare och tittare samlar man in pengar under parollen "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet".

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3, Din gata, Metropol, SVT Play och stora delar också i SVT:s tv-rutor.

Läs mer hos Musikhjälpen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.