Göteborgs Fäktklubb har råd att anställa

2:32 min

För Göteborgs Fäktklubb i Gårda är det ideella arbetet en stor del i klubbens historia. I dag lyckas man också hålla några personer med en avlönad anställning.

P4 Göteborg har frågat 300 föreningar om hur deras ideella verksamhet ser ut och en klar majoritet menar att det är svårt att få folk att ta ideella uppdrag.

Nästan hälften tycker att det blivit svårare än tidigare. Men på Göteborgs fäktklubb har man på senare år haft råd att anställa några personer.

Henrik Lundegard har arbetat ideellt som tränare under många år. Men nu är han och två kollegor heltidsanställda hos klubben.

– Vi lade upp en plan. Vi insåg att vi behövde växa som klubb i antalet medlemmar. Vi tog hand om alla fäktare som började på klubben. Men medlemsavgifterna täcker absolut inte våra löner. Vi får in pengar via sponsorer och bidrag men framför allt eventfäktningar, säger Henrik Lundegard.

Göteborg Direkt
gbgdirekt@sverigesradio.se

Hör av dig till Peo Wenander!

Peo Wenander. Foto: Alexander Lindhe/Sveriges Radio

Peo Wenander, publikredaktör P4 Göteborg
Telefon: 031- 83 75 23
Sms: 0721-55 74 37
p4goteborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.