Anneli Hulthén (S) är ordförande i Göteborgs kommunstyrelse. Foto: Hampus Rundberg/P4 Sveriges Radio Göteborg

Anneli Hulthén: Styrelsen har tagit sitt ansvar

2:37 min

Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) menar att Bostadsbolagets styrelse tagit sitt ansvar när man avskedat Bertil Rignäs. Men hon påpekar också att mycket har hänt sedan det omtalade kvittot lämnades in.

– Styrelsen har tagit sitt ansvar. Om man inte har förtroende för sin vd så måste utgången bli så som den blev i går, säger Anneli Hulthén.

Hur känns den här turbulensen?

– Jag känner att vi i Göteborg är på rätt väg när det gäller både oegentligheter och de historier som varit. Vi har en förändringsprocess på gång och jag är väldigt glad att få vara en del av den, säger Anneli Hulthén.

Göteborgarna kanske tänker: "Blir det aldrig någon ände på det här"?

– Ja, men man måste också tänka vad det är som har hänt. Uppgifterna i Uppdrag Granskning är från 2010. Man måste komma ihåg att mycket har hänt i Göteborg under de senaste tre åren, säger Anneli Hulthén.

Bertil Rignäs fallskärmsavtal utlöses nu och ger honom 24 månadslöner, sammanlagt omkring fyra miljoner kronor. Anneli Hulthén säger att de nya chefsavtalen inte längre är så generösa.

– Det är väldigt få chefer i dag som har kvar de gamla avtalen. Vi får nog hålla oss till de slutna avtalen. Men de nya avtalen ser inte ut så, säger Anneli Hulthén.

Har du tröttnat på de här affärerna?

– Jag har bitit mig fast vid att jag ska se till att börja en förändringsprocess. Den kommer jag att fortsätta med in i väggen , säger Anneli Hulthén.

P4 Morgon
p4morgongbg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista