Tony Thorén. Foto: Johanna Storm/P4 Sveriges Radio Göteborg

Eldkvarns Tony Thorén om när han åkte fast för knarksmuggling

"Jag råkade vara med"
2:12 min

Tony Thorén är basist i Eldkvarn och före detta göteborgare. Nu är han aktuell med självbiografin Vafaan är det frågan om? I boken spelar drogerna en central roll.

Efter en resa till Köpenhamn i början av 1970-talet tillsammans med Eldkvarn-kompisen Kurt-Åke Stefan åkte Tony fast med narkotika i bagaget.

– Jag hade egentligen inte med det att göra, men jag råkade vara med. Om jag inte erkände skulle jag få sitta i flera veckor, sa polisen. Till slut blev jag dömd till sex månaders fängelse. Men justitieministern Lennart Geijer benådade oss och det blev noll. Sen kom det en socialarbetande kvinna hem till oss för att kolla hur det var fatt. Då visade det sig att det var Leif Nyhléns fru. Nyhlén som arbetade på MMV och spelade i Blå Tåget. Han kom hem till oss och sen tyckte han att det var klart att vi skulle få göra en skiva, säger Tony Thorén.

Radiohuset
radiohusetgbg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".