Anders Jansson och Nour El-Refai leder Melodifestivalen 2014. I mitten syns Svensktopppens programledare Carolina Norén. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Nour El-Refai och Anders Jansson leder Melodifestivalen nästa år

Anders Jansson från "Hip hip" och Nour El-Refai leder Melodifestivalen 2014. Det meddelades på en presskonferens i Radiohuset på onsdagen.

– Nour El-Refai och Anders Jansson är en spännande kombination. De har en unik personkemi som klickar direkt. Det ska bli väldigt roligt att skapa program tillsammans med dessa två briljanta komiker, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen 2014 i ett pressmeddelande.

Nour El-Refai har ett brett register. Skådespelare, komiker, programledare i radio och inte minst – en av barnens favoriter i Barnkanalen. Hon känns igen från bland annat humorserierna Morgonsoffan, Sverige pussas och kramas och Ballar av stål. 2010 var hon en av programledarna i Musikhjälpen och hon har också kunnat höras i Morgonpasset i P3.   

Anders Jansson slog igenom brett i tv-serien Hipp Hipp! i början av 2000-talet och är en av våra folkkäraste komiker. 2010 gjorde han succé som kommunalpolitikern Lars-Göran Bengtsson i humorserien Starke man och tidigare i höstas kunde han ses i Intresseklubben och i humorserien Halvvägs till himlen.

Melodifestivalens programledare sedan 2002

2002: Kristin Kaspersen och Claes Åkesson
2003: Mark Levengood, Charlotte Nilsson, Lena Philipsson, Carola Häggkvist, Lill-Babs, Roger Pontare och Jonas Gardell
2004: Charlotte Perrelli, Ola Lindholm och Peter Settman
2005: Alexandra Pascalidou, Shan Atci, Annika Jankell, Erik Haag, Henrik Schyffert, Jill Johnson, Johanna Westman, Kayo Shekoni, Mark Levengood, Markoolio och Micke Leijnegard
2006: Lena Philipsson
2007: Kristian Luuk
2008: Kristian Luuk
2009: Petra Mede
2010: Måns Zelmerlöw, Dolph Lundgren och Christine Meltzer
2011: Marie Serneholt och Rickard Olsson
2012: Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi
2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".