Marcus Gustavsson är ordförande för fackförbundet Vision i Göteborg. Foto: Johanna Storm/P4 Göteborg

Marcus Gustavsson från Vision om den ökade kontrollen

"Måste diskutera om all kontroll är nödvändig"
2:09 min

Marcus Gustavsson är ordförande för fackförbundet Vision, som har drygt 4 200 medlemmar inom Göteborgs stad. Han menar att kvittoskandalerna skapat mycket merarbete för förbundets medlemmar.

– Det är ett fullständigt oacceptabelt beteende att mickla med kvitton på det här sättet. Man ska kunna kräva av en vd i ett bolag att man följer det regelverk som finns och klarar enklare administrativa rutiner, säger Marcus Gustavsson.

Marcus Gustavsson menar att den senaste tidens uppmärksamhet kring Bostadsbolagets vd Bertil Rignäs har skapat upprördhet på Göteborgs arbetsplatser.

– Det är kraftiga reaktioner ute på Göteborgs stads arbetsplatser. Våra medlemmar känner till stor del att det här är som en annan värld. Kontrollen är väldigt stor ute på arbetsplatserna. Våra medlemmar får inte ta med sig pennor hem från jobbet. Allt ifrågasätts. Våra medlemmar får inte ens köpa in en glödlampa utan att det ska gå igenom en enorm kontrollapparat, säger Marcus Gustavsson.

Så du menar att den ökade kontrollen är negativ?

– Det är klart att det ska finnas en stark kontroll. Men vi måste diskutera om all kontroll verkligen är nödvändig. När det gäller Bostadsbolaget ställer jag mig väldigt frågande att kvitton inte granskas. Det är ingenting som jag känner igen från min egen verklighet som anställd i Göteborgs stad, säger Marcus Gustavsson.

Göteborg Direkt
gbgdirekt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".