Riksdagspolitiker erkänner: Jag körde 66 km/h på 60-väg

0:43 min

Riksdagsledamoten Kennet G Forslund, ordförande för Socialdemokraterna i Bohuslän, har åkt fast för fortkörning. Det skriver han i ett mejl till Sveriges Radio

Kennet G Forslund skriver i ett mejl till P4 Väst i Uddevalla:

"Vill på detta vis meddela att jag den 26 oktober körde 6 kilometer för fort på en 60-väg. Jag har fått en underrättelse från Rikspolisstyrelsen med den kamerabild som togs av den automatiska fartkameran vid tillfället.

Det är skedde på RV44 utanför Källby i Götene Kommun. Det handlar om en cirka 750 meter lång 60-sträcka på en väg där hastighetsgränserna växlar fram och tillbaka men till största delen är det 80 kilometer som gäller.

Jag har i dag undertecknat och sänt in mitt erkännande till Rikspolisstyrelsen. Det blir böter på det här med 1 500 kronor. Så vitt jag kan förstå ingen ytterligare påföljd."

– Jag tycker att det är bättre att berätta om det här själv än att det ska leda till något slags avslöjande, säger Kennet G Forslund.

Är man som politiker skraj för den där löpsedeln?

– Nej, jag kan inte påstå att jag är skraj. Men jag tycker inte att det skulle bli seriöst och rimligt om jag jagar er om politikens innehåll men undanhåller det här. Då är det bättre att berätta som det är och stå för det som är gjort.

Är det något annat du skulle vilja erkänna?

– Nej, jag tror inte det, säger Kennet G Forslund.

P4 Väst/P4 Göteborg