Projekt lär företag att invandrare är bra för affärerna

Det är bra för affärerna att ha personal med invandrarbakgrund. Det är grundtanken för ett Eu-projekt som kallas towns together. När Ikea i Bäckebol skulle rekrytera till det nya varuhuset tog man hjälp av Eu-projektet, som finns i Biskopsgården.

Projektet har uppmärksammats som ett av de bästa i Europa, och just samarbetet med Ikea fick stå som gott exempel på en stor eu-konferens om diskriminering i Polen. Det är just det ekonomiska perspektivet som projektet Towns Together fokuserar på. Man vill helt enkelt få företag att förstå att det är bra för affärerna att anställa personer med invandrarbakgrund. Ikea blev hjälpta genom att Towns Together till exempel kontaktade olika föreningar för att hitta personer intresserade av att jobba på ikea. Andreas Olsson som är personalchef på Ikea i Bäckebol säger att han och hans kollegor fått en tankeställare inför framtiden att man till exempel ska hitta alternativa sätt att annonsera på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".