1 av 3
Många kom och tittade på förslagen om trängselskatt i Backa. Foto: Sophia Nilsson / P4 Göteborg
2 av 3
Gitta och Erhard Möck hoppas att man flyttar Backastationerna till av- och påfarter till E6:an norrut. Foto: Sophia Nilsson / P4 Göteborg
3 av 3
Liselott Johannesson och andra besökare tittar på förslagen om trängselskatt i Backa. Foto: Sophia Nilsson / P4 Göteborg

Nu får Backaborna säga sitt om trängselskattsförslagen

10 förslag om trängselskatt
1:22 min

Det var många upprörda känslor när trafikkontoret presenterade de tio förslagen om trängselskatten för de boende i Backa.

Lokalen vid Selma Lagerlöfs torg fylldes snabbt när dörrarna öppnade vid lunchtid. Och det var många upprörda känslor bland flera av besökarna. Frågan om hur trängselskatten ska se ut i Backa i framtiden engagerar många.

En av dem som tagit sig dit var Liselott Johannesson. Hon tyckte att det fanns både bra och mindre bra förslag.

– För min del, nu har inte jag inte hunnit djupstudera dem. Har bara skummat igenom dem. Men detta att vi som är folkbokförda och bor Backa ska kunna undantas, från trängselskatten, säger Liselott Johannesson.

Trafikkontoret föreslår allt från att låta det vara som det är i dag, till olika varianter av att flytta stationerna och till och med att ta bort samtliga betalstationer. Och nu får alltså medborgarna en chans att säga sitt om förslagen. Men Gitta och Erhard Möck tror inte att det betyder att politiker och tjänsteman har tagit deras synpunkter på allvar.

– Det gör de inte, säger Erhard Möck.

Varför tror du inte det?

– De som beslutar om det här, bor inte här. De bor någon annanstans, säger han.

Och han får medhåll från sin fru

– Ja, det stämmer, säger Gitta Möck

De här förslagen, tror ni att det kan leda till något bra?

– Ja, det hoppas jag, säger Erhard Möck.

– Ja, det hoppas vi. Och att de flyttar några stationer helt och hållet. Även om vi ska ha strängselskatt, att de behöver de pengarna. Så ska de sätta betalstationerna mer rättvist. Inte bara blockera oss här i Backa, säger Gitta Möck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".