Nyfikna spekulanter på nya bostäder på Hisingen. Foto: Peo Wenander/Sveriges Radio

Bostadsspekulanterna står på kö

1:31 min

Fastighetsmäklarna vädrar morgonluft efter jul och nyårshelgerna. Ett av de större mäklarföretagen i landet har utsett den här helgen till årets visninghelg.

Spekulanterna kommer i en strid ström när en trea i Kvillebäcken på Hisingen visas upp för knappt 3 miljoner. Vivianne Nilsson var nyfiken. - Hitills har jag bara hunnit titta på den här trerummaren. Egentligen skall jag ha en fyra, men passar på att titta runt.

Många är det som letar efter sitt drömboende. Men utbudet är inte lika stort som tidigare. Det byggs för lite och den stora efterfrågan på bostadsrätterna i Göteborg gör att priserna stiger. 

Viktoria Tullborg är mäklare på Hisingen och säger att Hisingen nu blivit hett. - Det har blvit ett större intresse för att bo på Hisingen, men utbudet har varit lågt så därför har också priserna stigit hela tiden, säger Viktoria. 

En del experter menar att vi nu närmar oss en bostadsbubbla där villlor och bostadsrätter snabbt skulle kunna sjunka i värde och därmed bli billigare för köparna,

Frågan många bostadsspekulanter undrar över är hur länge man skall våga vänta innan man slår till då priserna hela tiden fortsätter stiga.  Kim Okfors tar en titt på trean för nästan tre miljoner i Kvillebäcken, och har den senaste tiden också hört allt mer om en kommande bostadsbubbla.

- Jag har hört om det, men vet inte riktigt vad jag skall tro. Det är så många bud fram och tillbaka, säger Kim Okfors.

                                                                      Peo Wenander

                                                          peo.wenander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista