Bostadslösa på camping upprör Bollebygds kommunalråd

1:34 min

Bollebygds kommunledning vill få bort den camping där flera västsvenska kommuner hyrt in bostadslösa. Kommunalrådet Christer Johansson (m) kallar platsen en skamfläck.

Campingen i Bollebygd, alldeles intill motorvägen och slalombacken, är idag sliten och området är skräpigt.

Här hyr alltså flera västsvenska kommuners socialförvaltningar platser för bostadslösa personer.
En situation som Bollebygds kommun inte vill ha, säger Christer Johansson.

– Vi har lite svårt att förstå hur man resonerar - vi skulle aldrig komma på tanken att bedriva missbruksvård genom att bara placera ut folk, säger han.

Marken ägs av kommunen men arrenderas ut till Göte Gustavsson, som driver campingen och som också äger slalombacken intill. Han vill inte medverka i ett radioinslag, men han säger att han tycker att boendesituationen på campingen är bra.

Förutom de personer som socialtjänster placerar i campingstugorna bor också fyra personer permanent på campingen och är skrivna där.
En av dem är Ann-Charlotte Hallén, som bor i en husvagn med sin sambo. Hon blir orolig när hon hör att kommunen försöker få bort campingen.

– Jag trivs här. Har de något att säga tycker jag att de ska komma ner och prata med oss som bor här, säger hon.

Kommunen ser nu över om det strider mot arrendeavtalet att det bor permanentboende på campingen. Christer Johansson påpekar också att marken så småningom kommer att behövas till den nya järnvägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista