Trots vårdens uppmaningar vaccinerar färre än hälften i riskgrupperna sig mot influensa. Foto: Scanpix

Västra Götalands vaccin dyrast i landet

Färre personer i riskgrupper vaccinerar sig mot säsongsinfluensan i Västra Götaland där vaccinet är dyrast i landet än i andra län.

I flera landsting och regioner är det gratis för alla som ingår i en riskgrupp att vaccinera sig mot säsongsinfluensan. Men inte överallt.

I Västra Götaland är det dyrast i landet, här kostar en spruta 100 kronor för en person i riskgruppen. Det rapporterar TV4 Nyheterna Göteborg och Skaraborg.

Under den förra influensasäsongen vaccinerade sig knappt 40 procent i åldersgruppen 65 plus i Västra Götaland, jämfört med 53 procent i Jönköping, Stockholm och Kronoberg där vaccinationen är gratis för samma riskgrupp.

– Som smittskyddsläkare ser jag ett behov av att öka vaccinationstäckningen. Då kan gratis vaccin vara ett sätt, säger Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götaland, till programmet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista