Miini ger sexårige Beniamino en tatuering på avslutningskalaset. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

Miini säger tack och hej inför flytten

1:26 min

Igår var det dags för Stadsbiblioteket Miini för de allra yngsta att säga tack och hej för tiden på Röhsska museet. Nu väntar flytt tillbaka till Götaplatsen och den nya barnavdelningen där.  

En av många som passade på att besöka Miinis avslutningskalas, med bland annat sagovandring, var Cathrine Zimonyi och hennes tre barn.

– Det har varit jättefint. Mysigt inrett och det händer ofta saker för barnen och det är fina böcker. Sen med de här ipadsen så finns det lite av allt.

– De tycker det är jätteroligt. Man får nästan tvinga dem att läsa böcker - jag som älskar det, skrattar Cathrine medan sönerna Beniamino och Bartolomeo spelar för fullt.

--  Som tur är måste de turas om med ipadsen med andra barn.

Bibliotekarien Marie Johansson är också entusiastisk över det som varit under de knappa två år som Miini hållit till på Röhsska museet vid Vasagatan.

–  Det bästa har ju absolut varit att det blivit en sådan succé. Vi har haft himla många besökare och så många nöjda besökare. Sen har det så klart varit roligt att vi hamnade just här på Röhsska, säger hon.  

Men nu ska allt som sagt packas ned. Flyttlasset går tillbaka till Götaplatsen och den nya barnavdelningen där.

– Barnavdelningen är den avdelning som kommer vara bra mycket större än innan. Det blir en särskild sektion med Miini där vi tar med oss den omtyckta heltäckningsmattan. De små barnen kryper omkring och även föräldrarna.

23 april slår det till- och ombyggda Stadsbiblioteket upp sina portar vid Götaplatsen och det är något som Cathrine Zimonyi verkligen ser fram emot.

– Jag är jättenyfiken. Jag har längtat efter Stadsbiblioteket för dit gick vi jämt innan.  Nu har man kunnat gå till flera olika bibliotek så länge.

– Nej, jag är jättenyfiken på hur det ser ut så det ser vi fram emot även om det var mysigt här med.

Peter Stenberg

peter.stenberg@sr.se

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista