Språkets nya programledare Emmy Rasper. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio

Emmy Rasper tar över Språket

Emmy Rasper blir ny programledare för programmet Språket i P1. Hon är mångårig röst hos Sveriges Radio i Göteborg och har tidigare hörts som programledare i bland annat P3, Studio Ett och Ring P1.

– Lyssnarna är en stor del av programmet och så vill jag att det ska fortsätta vara. Språk handlar om identitet och angår alla människor. Utmaningen är att få människor med olika bakgrunder att känna att det här är ett program som handlar om deras språk, säger Emmy Rasper.

Vad vill du göra med Språket?

– Jag har jobbat med aktualitets- och nyhetsjournalistik och tar med mig det perspektivet in i programmet. Politik handlar inte bara om skatter utan även om språk och i år, när det är valår, vägs politikers ord på våg. En metafor eller ett ordval kan göra skillnad. Det kommer Språket handla om, men också om hur språket är i förändring i människors vardag.

Tisdag 11 februari kl. 13.35 gör Emmy Rasper premiär i programmet som genererat över 100.000 lyssnarfrågor sedan starten 1997.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".