Bara en vecka efter att SJ presenterade sin kommande upprustning av tåg tillgännagavs idag ett sparpaket. Foto: Fredrik Sandberg / TT

SJ varslar i Göteborg

Som en del av det stora sparpaket som SJ ska sjösätta kommer 237 tillsvidareanställda att varslas i Göteborg, Malmö, Stockholm och Krylbo.

Enligt ett pressmeddelande från företaget kommer totalt 400 personer att varslas om uppsägning, varav strax över 200 alltså jobbar i administrationen. Dessutom väntas 17 av 24 resebutiker runtom i Sverige att läggas ner - bland annat den i Skövde. Resebutiken på centralstationen i Göteborg kommer dock att bli kvar.

Enligt SJ görs personalneddragningarna bland annat för att rusta bolaget inför den hårdare konkurrenssituation som väntar.

"Det är ett svårt besked att ge, men nödvändigt för att säkra SJ:s framtid. Vi kommer att göra allt för att stödja vår personal, i samarbete med fackliga organisationer, berörda kommuner och Trygghetsrådet" säger Crister Fritzson, VD på SJ i pressmeddelandet.

Mer information följer här på webben och i våra nyhetssändningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista