Näringsminister Annie Lööf (c) tillsammans med Volvo Cars VD Håkan Samuelsson och Cevts VD Mats Fägerhag på invigningen. Foto: Adam Ihse / TT

Nytt forskningscenter för Volvo invigt

Idag invigdes Geelys och Volvos nya forskningscenter på Lindholmen i Göteborg. På centret - där 400 personer ska jobba - ska bilar i den mindre mellanklassen utvecklas.

Volvo vill inte precisera hur stora investeringar som gjorts, men driftskostnaden per år kommer att ligga runt, eller strax över, en halv miljard kronor.

På centret, som har fått namnet China Euro Vehicle Technology, ska man utveckla nya Volvo och Geely i den mindre mellanklassen - till exempel den nya Volvo V40.

Enligt Volvo Personvagnars vd, Håkan Samuelsson, är det mycket viktigt att Geelys nya utvecklingscenter förlagts till Göteborg.

– Kommunikation och IT i all ära, men "face-to-face-communication" är ganska överlägset. Man kan sätta sig ner och prata om något komplicerat problem, och lösa det. Det är jätteviktigt för oss. 

-Det är därför vi drivit på för att Geely skulle bygga det här i Sverige. Det är en klar fördel för oss, mot om det hade legat i London, säger Håkan Samuelsson.

Detta skriver TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista