Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Migrationsverket gillar inte falska utvisningsbrev

0:47 min

Migrationsverket överväger nu rättsliga åtgärder efter att deras logga använts på falska utvisningsbeslut, som skickats ut som inbjudningar till en filmpremiär i Göteborg.

Utvisningsbeslutet skickas ut för att bjuda in kända människor till premiären av filmen I am Reva på Göteborgs filmfestival. Genom att formge inbjudningarna som utvisningsbeslut vill filmens regissör Naures Sager få in reaktioner.

– Vi vill väcka liv i debatten och ge folk en tankeställare. Vi har skickat till en så varierad skara människor som möjligt för att få en bredare diskussion, sa han till P4 Göteborg igår.

Nu reagerar Migrationsverket starkt på breven.

– Det här visar på ett osedvanligt dåligt omdöme. Vi jobbar med utsatta människor som måste ha förtroende att när man får ett brev från Migrationsverket så är det vi som är avsändare, säger Fredrik Bengtsson, presschef på verket.

Migrationsverket överväger nu att gå vidare rättsligt i den här frågan.

– Använder man sig av vår logga vill vi undersöka möjligheten att agera. Vår jurist tittar på det här under dagen och sedan tar vi ett beslut om och hur vi går vidare, säger Fredrik Bengtsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista