Kungstorget i centrala Göteborg spärrades av efter att det misstänkta paketet hittats. Foto: Lasse Nilsson/SR

Misstänkt paket på GT:s redaktion inte explosivt

1:27 min

Polisen utrymde tidigare idag GT:s redaktion och spärrade av Kungstorget efter att ett misstänkt paket lämnats in till tidningens redaktion. Polisens bombgrupp sköt sönder paketet, som visade sig inte innehålla något explosivt.

Polisen rubricerar brottet som olaga hot.

– Det fanns saker och text i paketet som kan uppfattas som hotfulla, därför rubricerar vi händelsen som olaga hot, säger Björ Blixter vid polisen.

Paketet ska ha lämnats in tidningens deras reception, och efter att polisen larmats till platsen beslutade de vid tvåtiden att utrymma redaktionen.

Paketet var adresserat till GT:s chefredaktör Frida Boisen och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson säger Frida Boisen till P4 Göteborg.

Enligt Frida Boisen hade paketet citat ur en av hennes krönikor skrivet på sig, en krönika med rubriken "Sverige är ett rasistiskt land".

Polisen misstänkte därför att det kunde vara ett farligt föremål.

Efter att redaktionen utrymts fortsatte polisen med att tömma intilliggande lokaler, bland annat en restaurang och en av salongerna i en biograf.

Man stängde också av bil- och busstrafik förbi platsen. Vid fyratiden var avspärrningarna hävda.

Ingen person kom till skada vid händelsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista