Foto: Lasse Nilsson / SR

Boende fryser i Sandeslätt

1:34 min

Fortfarande fryser en del boende i Bostadsbolagets område Sandeslätt i Hammarkullen. Det är ett långvarigt problem - enligt hyresgästerna har en del bostäder åtgärdats, men inte alla.

– Ja, det är inte så mycket varmt. Jag kanske ska säga till Bostadsbolaget kanske att de kommer och kollar. Det säger Lauri Bou Hamdan.

Hur kallt är det?

– Jag tror det är 17 grader inne och vi fryser hela tiden.

Hur funkar det då?

– Med strumpor och långa tröjor, säger Lauri Bou Hamdan lite småskrattande.

Ett fyrtiotal lägenheter har åtgärdats säger ordförande i den lokala hyresgästföreningen Kristofer Lundberg till P4 Göteborg, men att minst tio lägenheter har fortsatta problem med värmen. Eva Jonasson från Bostadsbolaget:

– Vi har haft problem, ett maskinellt problem som vi nu har åtgärdat, så som det ser ut så är de fåtal lägenheter som drabbats, på väg upp igen.

Flera hyresgäster jag har pratat med och hyresgästföreningens ordförande säger att det finns ett antal hyresgäster som har problem och som haft det ganska lång tid.

– De samtal vi har fått från hyresgäster har vi besökt och det är vår uppmaning och vi är väldigt tacksamma om de som upplever att det är kallt hör av sig till oss, så att vi kan komma ut och åtgärda det här.          

Afshin Zolfaghari är en annan boende som har problem med värmen i lägenheten.  

– Två år sen kom de för att byta alla fönster, fortfarande är det problem, det kommer massa kall luft från kanterna på fönstrena.

Du fryser i din lägenhet?

– Ja visst, säger Afshin Zolfaghari bestämt.

Vad tycker du om det här?

– KAOS!

Fixar de det inte så att det blir ordning på det hela?

– Jag har en massa gånger sagt till att de ska fixa, men de gör ingenting, ingenting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista