1 av 2
Foto: Jonas Partheen P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Ambulans, polis och räddningstjänst larmades till olyckan. Foto: Jonas Partheen P4 Skaraborg Sveriges Radio

En person död i krock mellan skolbuss och minibuss

Föraren av en minibuss omkom i morse i en kollision med en skolbuss i närheten av Tidavad, söder om Mariestad. 28 skolbarn fanns ombord på skolbussen. Ingen av dem ska ha fått några allvarliga fysiska skador.

Olyckan inträffade vid 08.30-tiden då skolbussen med ett 31 personer ombord - 28 skolbarn, två vuxna och busschauffören - kolliderade med minibussen. Det rådde halt väglag på platsen.

Föraren av minibussen omkom i olyckan.

Skolbarnen klarade sig utan allvarliga fysiska skador. Några av dem fick mindre sårskador. De är ledsna och chockade, säger räddningsledaren på olycksplatsen till P4 Skaraborg.

Barnen är mellan 6 och 12 år gamla. Uppgifter säger att några barn förts till sjukhus för omplåstring.

Busschauffören ska ha fått en lindrig handskada.

Kommunens krisgrupp är nu på Tidavads skola för att ta hand om chockade skolbarn efter olyckan. Barnen samlades i skolans gymnastiksal.

Undervisningen på skolan har stoppats under hela dagen, säger rektor Kenneth Modin till P4 Skaraborg. Totalt är 110 barn inskrivna på  Tidavads skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".