Hög kommunchef i Göteborg sägs upp

1:05 min

Lisskulla Lindström, personaldirektör för Göteborgs stad, sägs upp. Stora förändringar på personalavdelningen och nya krav ligger bakom uppsägningen, enligt stadsdirektör Bengt Delang.

– Jag har gjort en samlad bedömning utifrån kontoret och våra behov och Lisskullas egna behov och då har vi kommit fram till gemensamt att det här är ett lämpligt steg att ta, säger Bengt Delang.

Men om hon vill gå vidare själv, varför säger hon då inte upp sig själv?

– Hon har väl inget annat jobb här som jag förstår och jag känner att det är viktigt att vi får till en ny kompetens och då har jag valt att ta det här steget.

Enligt Bengt Delang ligger det inget missnöje bakom uppsägningen och Lisskulla Lindström kommer att jobba under den sex månader långa uppsägningstiden. Därefter har hon, om hon inte hittar ett annat arbete tidigare, rätt att ta ut 18 månadslöner i avgångsvederlag .

Hade hon kunnat göra det om hon hade sagt upp sig själv?

– Nä, det hade hon inte gjort.

Så att du säger upp henne gör att hon kan få del av avgångsvederlaget?

– Ja, men jag vill ju ha en förändring här inne också och jag vill ha en ny kompetens när det gäller HR-bitarna. Så det är ju min bedömning som ligger i grunden här. Sedan har jag tagit hänsyn till vad hon tycker också och vi är överens om att detta är en lämplig lösning, säger Bengt Delang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista