1 av 3
Erica Alenvret, Rikard Petrusson, Johan Tedbrant och Maja Lindström Foto: Helena Sällström SR/P4 Göteborg
2 av 3
Ett axplock ur utställningen Foto: Helena Sällström SR/P4 Göteborg
3 av 3
En av de äldsta skolbyggnaderna Foto: Helena Sällström SR/P4 Göteborg

Ugglums skola förbereder sitt hundraårsfirande

5:23 min

Samtliga elever och lärare har engagerat sig i veckor inför firandet. I morgon visas elevernas egen utställning på skolan och på fredag blir det gala.

Utställningen består av en rad olika rum. Varje rum speglar ett årtionde och det är inte bara skolans historia som skildras, utan också väsentliga delar av årtiondet som helhet: bland annat musik, mat och mode.

– Det har varit roligt, fast det har varit ganska svårt att söka fakta om vissa saker, säger Rickard Petrusson.

I dag går det 600 elever på skolan som ligger i Sävedalen. Alla elever och de ungefär 80 lärarna på skolan har varit engagerade inför jubileumet.

– Många som bor runt omkring skolan har någon gång gått på skolan. Många har barn eller barnbarn som går på skolan i dag. Vi hoppas på att gamla elever kommer hit i morgon, säger läraren Johan Tedbrant.

Under torsdagen från klockan 10.00-15.00 är det öppet hus på skolan och då finns möjlighet att se hela utställningen. På fredagen är det gala för alla elever på skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista