Anhållen djurrättsaktivist släppt på fri fot

Den man från Göteborgsområdet som anhölls på onsdagen misstänkt för brott mot minkfarmare är släppt på fri fot men misstänks fortfarande vara inblandad i två av de brott som tas upp i den rättegång som började på onsdagen.

Mannen, en 26-årig göteborgare, är fortfarande misstänkt för brott. Det handlar om två fall av förberedelse till grov skadegörelse, uppger åklagare Sofia Karlsson till P4 Skaraborg nu på morgonen.
- Det fanns inte tillräckliga skäl för att begära honom häktad, men utredningen mot mannen fortsätter, säger åklagaren.

26-åringen misstänks vara inblandad i två av de brott som kommer att tas upp i den rättegång som inleddes igår. Tillsammans med flera av de åtalade djurrättsaktivisterna ska han ha rekognoserat och förberett sig för att släppa ut minkar på flera farmer i Rumänien och i Sverige.

Mannen är tidigare dömd för olaga tvång och olaga hot riktat mot pälsbutiker i Göteborg.

Kammaråklagare Sofia Karlsson säger till P4 Skaraborg att det inte är möjligt att väva in ytterligare en misstänkt person i den pågående rättegången, utan nu får åklagaren bedriva en förundersökning separat mot mannen och eventuellt väcka åtal senare.

Mannen har tilldelats en advokat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista