Foto: Carina Holmberg/Sveriges Radio.

Västtrafiks VD nöjd efter mötet med Trafikverket

1:18 min

Västtrafiks VD Lars Backström är nöjd efter gårdagens möte med Trafikverket. Mötet följer på ett öppet brev där Västtrafik och politiker kräver bättre villkor för tågtrafiken i väst.

Tågtrafiken i Västsverige behöver få bättre villkor. Det gick politikerna och Västtrafik ut och krävde i skarpa ordalag i början av veckan. Budskapet var att spåren inte räcker till och att underhållet är eftersatt.

I går hade Västtrafik ett möte med Trafikverket, och VD Lars Bäckström tycker att han fått gehör för synpunkterna.

– Jag tycker att det landade bra, vi har en fortsatt bra process. Hittills har det inte varit något problem men nu när vi ser fler aktörer på spåren och alla vill öka sin trafik - då blir de här frågorna oerhört viktiga.

- Vi vill ha långsiktiga överenskommelser  med Trafikverket för att garantera en viss kapacitet. Det är de positiva till också, säger Lars Backström.

Enligt honom kan Västtrafik nu med kort varsel få veta att det kommer att vara spårarbeten någonstans, vilket kan försena spår och skapa problem för resenärerna.

– Men får vi bara information i god tid så kan vi lösa det med andra trafikslag och informera kunderna ordentligt. I vissa fall får vi extremt kort varsel och då får kunderna lida för det. Hela systemet får sig en törn och det är inte acceptabelt, säger Lars Backström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista