Arkiv Champions League 2013: Sävehof - Krim. Foto: Adam Ihse/TT.
Midtjylland - Sävehof 25-24

Tung Champions League-förlust för Sävehof

0:34 min

Sävehof föll på målsnöret borta mot Midtjylland. Både spelare och tränare ville ha straff i slutsekunden. Men domarna tyckte annorlunda.

Sävehof föll knappt mot Midtjylland i sin första match i det andra gruppspelet i Champions league för damer. 25-24 till danskorna som avgjorde i sitt sista anfall. Sävehof kunde ha fått en straff i slutsekunden när två danskor täckte innanför sexmeterslinjen när Frida Tegstedt försökte forcera in bollen.

– Det känns som att domaren fegar ur där. Man får kanske räkna med sånt när man spelar på bortaplan, men det är synd när det blir så matchavgörande, säger Sävehoftränaren Henrik Signell till gp.se.

Och han fick medhåll av Jenny Alm i sin kritik.

– Det känns så jävla tråkigt. Alla ser att det är straff utom domaren. Men vi visar i alla fall att vi hör hemma här, att vi inte kom hit på tur, säger Alm

Svenskorna var bra med i hela matchen. Hade ledningen med 16-14 i paus och även med 20-17 i andra halvlek. Men då tog Midtjylland en lyckad timeout och gick snabbt upp till 20-20. Lagen följdes sedan åt de sista minuterna.

Ida Odén gjorde nio mål och Jamina Roberts åtta för Sävehof.

Sävehof spelar i en fyrlagsgrupp där även Vardar och Thuringer ingår, med dubbelmöten där de två bästa når slutspelet i Ungern i maj.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista