Madelene Berggren är en av de konsulter som kan komma att beröras när AB Volvo drar ner. Foto: Helena Sällström / SR

Oro bland Volvos konsulter efter beskedet

"Kommer bli en lång tid av osäkerhet"
1:57 min

Idag meddelade buss- och lastbilstillverkaren Volvo att 4400 jobb kommer att försvinna de kommande fyra åren, främst bland tjänstemän och konsulter. Madelene Berggren är en av de konsulter som kan drabbas.

– Det är klart att det är osäkert. Det är jättetråkigt. Man lever i en osäker bubbla hela tiden, säger Madelene Berggren.

Har du levt i den osäkerheten innan dagens nyhet också?

– Det har ju tidigare annonserat att 2000 skulle beröras. Men sen vet man inte hur det kommer att slå i organisationen, säger hon.

Vad väntar du dig några möten eller samtal med kollegor idag?

–  Det här är ingenting som vi kommer att veta mer detaljer om idag, det visar sig nog under året. Det blir en lång tid av osäkerhet för många av oss.

Vad tänker du om att det nu fler än dubbelt så många som företaget tidigare sagt?

– Det är lite chockartat. Trodde att de 2000 var den nivå man skulle lägga sig på. Då förstår man  att det är allvarligt.

Vad tänker du om hur Volvo förklarar det här, med att de behöver effektiviseringar globalt för att klara konkurrensen?

– Det är klart att man måste hålla sig i par med konkurrenterna, jag ser inga konstigheter i det. Det är ett aktiebolag, de behöver sina pengar, säger Madelene Berggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".