Jenny Alm, arkiv 2013. Foto: Adam Ihse / TT

Egna misstag hindrade Sävehof från seger mot världslag

De hade stått för en jättematch mot ett världslag. Men Sävehofs damer tappade en fyramålsledning med dryga kvarten kvar och det blev till slut 27-27 mot det makedonska mästarlaget WHC Vardar i Champions League.

– Vi är lite orutinerade i de här sammanhangen och blev nervösa, medgav tränaren Henrik Signell till Viasat efteråt.

Stämningen i Partillebohallen var elektrisk under söndagseftermiddagen. Målvakten Filippa Idéhn storspelade redan från början och Sävehof ledde tidigt med 3-0. Vardar tog redan time-out redan vid ställningen 6-2. I halvtid stod det 15-15.

Andra halvleken hade hög intensitet. Sävehof ledde ett tag med 22-18 och segern kändes nära. Men då verkar det ha krupit sig in en hel del nervositet i Partillelaget. De individuella misstagen och tappade bollarna blev fler. Vardar tog sig ikapp och förbi till 27-26 med knappa minuten kvar.

Då satte landslagsspelaren Jenny Alm en oerhört viktig straff till 27-27. Vardar fick ett sista anfall men Sävehofs försvar avvärjde med en regelrätt block och det slutade oavgjort.

– Inget att skämmas över, sade Henrik Signell.

Matchen var Sävehofs andra i Champions Leagues andra gruppspel. Blir man ett av de två bästa lagen går man till Final Four, något ett svenskt lag aldrig tidigare lyckats med. Efter den knappa förlusten mot Midtjylland i januari ligger Sävehof fortfarande på jumboplats i taballen, men har fortfarande chans till avancemang då fyra matcher återstår.

David Hjorter
david.hjorter@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista