Frågan är nu om Scandinavium ska renoveras eller rivas och ersättas med en helt ny arena. Foto: Jorma Valkonen / Got Event

Ny utredning ska avgöra Scandinaviums framtid

Göteborgarna ska få tycka till
0:40 min

Ytterligare en utredning ska göras om Scandinavium ska byggas ut eller om en helt ny arena ska uppföras. Stadsledningskontoret har fått i uppdrag att titta på hela det så kallade evenemangsområdet, där även Valhallabadet ingår.

Lars-Bertil Ekman är projektledare på kommunens stadsledningskontor.

– Det vi har jobbat med är att hitta en ersättning av Scandinavium -  antingen genom en renovering än genom en ny arena. Vi kommer inte bara titta på själva arenan utan också området runt, för att se till att det blir en levande stadsmiljö, säger han.

Och göteborgarna kommer själv att få vara med och tycka till?

– Ja, vi kommer att ha det som en öppen process. Internationella och svenska team att komma med förslag som vi vill ha en bred dialog om.

Enligt Lars-Bertil Ekman blir utmaningen att bygga en arena som är både attraktiv och konkurrenskraftig. Samtidigt är självklart ekonomin en faktor.

– Den får inte bli för dyr, och den måste stämma överens med området runt. Det får inte bli bara ett dött område med bara en arena.

Utredningen om det ska bli en renovering eller ett nybygge pågår just nu, samtidigt som undersökningar görs runt Valhallabadet, som ligger i närheten av Scandinavium. Enligt Lars-Bertil Ekman kan ett besked i frågan lämnas i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".