Foto: Peter Stenberg/P4 Sveriges Radio Göteborg

Avtal om nya Rambergsvallen klart

Kommunstyrelsen kommer att godkänna avtalet om nya Rambergsvallen vid sitt möte på onsdag. Enligt avtalet går BK Häcken in med maximalt 24 miljoner kronor i arenan, samtidigt som kommunen höjer sin insats med 27 miljoner kronor.

Av fotbollsklubbens 24 miljoner kronor är 10 miljoner ersättning för arenans namnrättigheter och resten en garanti för oförutsedda kostnader i den aktuella kalkylen på totalt 181 miljoner kronor.

Kommunen har tidigare utlovat 130 miljoner kronor. Genom det nya avtalet kan kommunen utnyttja det lägsta anbud som kommit in, trots att det blivit mycket dyrare än kommunen tänkt.

Kommunalrådet Anna Johansson (S) säger till P4 Göteborg att kommunstyrelsens majoritet kommer att godkänna avtalet på onsdag, så att anbudet kan antas innan det går ut den 26 februari. Därmed finns en möjlighet att arenan står klar under vårsäsongen 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista