1 av 2
Vid Ramberget på Hisingen skedde en bilolycka under morgonen. Foto: Andreas Kron / SR
2 av 2
Foto: Andreas Kron / SR

Trubbel efter halka i Västra Götaland

Frosthalka har ställt till med problem under morgonen, både i Göteborgsområdet och i resten av västsverige. Trafikverket varnar för halka i delar av länet fram till i eftermiddag.

– Var väldigt försiktig, håll avstånden, ta det lugnt och ha goda marginaler i körningen. Man bör hela tiden vara beredd på att det kan komma hala partier, säger Lennart Mossberg, informatör på Trafikverket.

I delar av västra Götaland varnar Trafikverket för halka ända fram till klockan 15.

Flera olyckor skedde under den tidigare morgonen i länet. Bland annat voltade en bil med fyra personer vid Lyckornamotet i Ljungskile. Ingen person ska dock ha skadats allvarligt.

Närmare Göteborg har mindre allvarliga avåkningar skett. Vid sextiden körde en personbil av E6:an mellan Kungsbacka och Göteborg.

På länsväg 642 mellan Ucklum och Lilla Edet körde en personbil av vägen, voltade och hamnade mot ett träd. Trädet hindrade bilen från att rulla ner i en brant ravin. Kvinnan som körde klarade sig utan fysiska skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista